Képességek online mérésének lehetőségei a mindennapi iskolai gyakorlatban - ÚJ IDŐPONT!

Akkreditált szakmai konferencia pedagógusok részére 2017. november 17-én Szabadkán

2017.06.05.

A Vajdasági Módszertani Központ és a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ egynapos akkreditált konferenciát szervez Szabadkán, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületében (Strossmayer utca 11.) 2017. november 17-én, pénteken 10 órai kezdéssel.

 

A konferencián a szegedi Neveléstudományi Intézet munkatársai ismertetik a képességek online fejlesztési és mérési lehetőségeit.  A szegedi Neveléstudományi Intézet nagy hagyománnyal rendelkezik a képességfejlesztő oktatás és a képességek mérése terén, így a konferencia résztvevői első kézből értesülhetnek az iskolai munkájukat segítő, legújabb kutatási eredményekről.

 

A konferenciára iskoláink osztálytanítóit, tanárait és a szakszolgálat (pszichológus, pedagógus) munkatársait várjuk. A résztvevők létszáma 70 főben korlátozott. A konferencia akkreditált az Oktatási- és Nevelés Fejlesztési Intézet (ZUOV) részéről, és az azon való részvétel 1 kredit pontot ér. A nemzetközi konferencia nyelve magyar, a részvétel ingyenes. A rendezény támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

 

A jelentkezési adatlapot 2017. november 13-ig (hétfő) várjuk az ujkep.modszertani@gmail.com  címre! Az adatlapot letöltheti INNEN.

 

A konferencia programja:

 

9.30 – 10.00 Regisztráció

 

10.00 – 10.05 A konferencia megnyitása, célok bemutatása - Szálas Tímea, Vajdasági Módszertani Központ, Szabadka

 

10.05 – 10.25 A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ aktivitásai, melyek a tanárok, gyermekek és a szülők kompetenciáinak fejlesztésére irányulnak - Varjú Potrebić Tatjana, Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ, Magyarkanizsa

 

10.25 – 10.45 A természettudományos gondolkodás online mérésének lehetőségei - Dr. Pásztor Attila, MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport, Szeged

 

10.45 – 11.05 A vizuális képességek online mérésének lehetőségei - Tóth Alisa, Szegedi Doktori Iskola, Neveléstudományi Doktori Iskola, Szeged

 

11.05 – 11.25 A kulturális alapképességek online mérése 5. évfolyamon - Dr. Kinyó László, Szegedi Tudományegyetem, Neveléstudományi Intézet, Szeged

 

11.25 – 11.50 Szünet

 

MŰHELYMUNKA

 

11.50– 12.50 Természetttudományos gondolkodás - Pásztor Attila, MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport, Szeged

 

11.50 – 12.50 Vizuális képességek - Tóth Alisa, Szegedi Egyetem, Neveléstudományi Doktori Iskola, Szeged

 

11.50– 12.50 Kulturális alapképességek - Dr. Kinyó László, Szegedi Egyetem, Neveléstudományi Intézet, Szeged

 

12.50– 13.00 Szünet

 

13.00 – 13.15 A konferencia értékelése és lezárása - Varjú Potrebić Tatjana, Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ, Magyarkanizsa

Felhívás multimédiás tananyagok használatára felkészítő tanártovábbképzésen való részvételre

2014.02.20.

computers_multimedia_022602_A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet a Dél-Kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványával, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel és a Haj

dúböszörményi Bocskai István Gimnáziummal együttműködve, a magyarországi Holokauszt Emlékév alkalmából egynapos képzést szervez általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák, valamint tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek, kollégiumi tanárok, tehetség-gondozó programokban dolgozók, ifjúságvédelmi felelősök számára.  

A képzés témája:a Soá Alapítvány videó-interjúiból készült multimédiás oktatási anyagok tanórai és iskolán kívüli felhasználási lehetőségei, valamint a videó-interjúkkal való oktatás pedagógiai módszertana.

 

Helyszín: Szabadka, Egészségügyi Középiskola (Szabadka, Belgrádi út 126.)

Időpont:  2014. március 22. szombat 10 - 17 óráig

 

Programunk célja, hogy tananyagainkat, azok pedagógia módszertanát megismertetve segítséget nyújtsunk a kollégáknak a holokausztról és az előítéletekről való oktatásban. Személyes történeteket feldolgozó multimédiás anyagok tanórai feldolgozási lehetőségeit mutatjuk be, valamint az IWitness online oktatási platform használatában rejlő pedagógiai lehetőségeket is.

A szakmai továbbképzéssel kapcsolatos kötelezettségekről és szabályokról - előadás pedagógusoknak

2014.01.28.

vmk-logoA szabadkai Vajdasági Módszertani Központ szervezésében 2014. 02. 03., hétfő 13:30 órai kezdettel kerül sor A pedagógusok szakmai továbbképzéssel kapcsolatos kötelezettségei c. előadásra. Helyszín a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium (Fasizmus áldozatainak tere 21.)

Az előadás témái:

-          A SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS,

-          SZABÁLYZATOK,

-          TANÁRI PORTFÓLIÓ,

-          44 ÓRA

Az előadók a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ munkatársai: VARJÚ POTREBIĆ TATJANA és TELEK KRISZTINA.

Az előadás időtartama 2 x 1,5 óra, a részvétel ingyenes, elszámolható az iskolai 44 órában. A férőhely korlátozott, ezért kérjük az érdeklődő pedagógusokat, hogy részvételüket jelezzék 2014. január 31-ig az ujkep.modszertani@gmail.come-mail címen.

III. Hungarológiai és Információtechnológiai Konferencia

2014.01.14.

bbi_huA Balassi Intézet pályázatot hirdet a nyugati diaszpórában és a Kárpát-medencei szórványban működő hétvégi és délutáni iskolák tanárai számára a III. HUNGAROLÓGIAI ÉS INFORMÁCIÓTECHNOLÓGIAI KONFERENCIÁN való részvételre.

 

A pályázat célja: a külhoni magyar pedagógusok továbbképzése, szakmai párbeszédük elősegítése.  A négynapos rendezvénynek a Balassi Intézet ad otthont.

A pályázat a Kárpát-medencei szórványban és a nyugati diaszpórában működő magyar iskolák tanárait kívánja megszólítani. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a magyar kultúrával kapcsolatos tevékenység, az aktív részvétel az adott ország magyar közösségének életében.

 

Bővebb tájékoztatást és a pályázati felhívást az alábbi linken találják:

 

http://www.balassiintezet.hu/hu/palyazatok/konferencia/858-palyazati-felhivas-a-iii-hungarologiai-es-informaciotechnologiai-konferencian-valo-reszvetelre/#.UtVGD7QgpE0

 

Kompetenciákon alapuló korszerű oktatás a középiskolákban

Ingyenes továbbképzés középiskolai tanároknak Szabadkán - A jelentkezési határidő meghosszabbítva június 4-ig!

2013.05.29.

 

A Magyar Nemzeti Tanács, a szabadkai Vajdasági Módszertani Központ és a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ “Kompetenciákon alapuló korszerű oktatás a középiskolákban” címmel közös nemzetközi konferenciát szervez 2013.06.06-án, Szabadkán, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületében.

            A konferencia akkreditált az Oktatási- és Nevelés Fejlesztési Intézet (ZUOV) részéről, és az azon való részvétel 1 kredit pontot ér. A nemzetközi konferencia nyelve magyar, a részvétel ingyenes.

            A jelentkezéseket 2013.05.31.-ig várjuk a  lajko@mnt.org.rscímre. Jelentkezési lapot szintén ezen az email címen lehet igényelni.

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Rajzelemzés lépésről lépésre

Intenzív tanfolyam (2011. december, 2012. január)

2011.11.02.

Az intenzív képzés lépésről lépésre ismertet meg a rajzok pszichológiájával. A tanfolyam nyitott, az alapoktól indul, ezért szabadon látogatható segítő foglalkozásúak és pedagógusok számára is.

A képzés tananyaga tudományos szemléletet képvisel és a legújabb kutatási eredményekre épül. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek képi alkotások (gyermekrajz, festmény, felnőtt alkotás, spontán firka stb.) pszichológiai jelentéstartalmának reális "megfejtésére" (saját kompetenciahatáraikon belül).

Akkreditációs szám: OKM-1/27/2007.

Részletes információ: www.rajzelemzes.hu

A képzést vezeti: Dr. Vass Zoltán

További információ telefonon +3630 370 6647 (H-P 10-18 között) vagy e-mailen: erdeklodes@rajzelemzes.hu

X. Szabadkai Nyári Akadémia

Elméleti és módszertani oktatás a XXI. században

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szakmai továbbképzést szervez pedagógusok-osztálytanítók és tanárok számára, amely 2011. augusztus 8. és 12. között kerül megrendezésre Szabadkán, az Ivan Sarić Műszaki Iskola épületében.

Jelentkezni a következő szakcsoportokra lehet:

  1. Óvoda pedagógus -tanítók (max. 20 fő)

Kompetencia alapú nevelés az óvodában és iskolában

Előadó: Bedroszián Erzsébet(pedagógus, Szabadka),Tasnádi Tünde (közoktatási szakértő, Budapest)

  1. Tanítók (max. 20 fő)

Kapcsolatjavítás - konfliktuskezelés

Előadó: Simonné Zachár Anna (gyógypedagógus-pszichopedagógus, Gordon tréner)

  1. Tehetséggondozás (max. 20 fő)

Tehetséggondozás a mindennapi tanításban

Előadó:Dr.Gyarmaty Éva (pszihológus, Budapest)


oldal: 1 , 2 , 3 , 4
LegfRiSSebb
 Chain reaction - Láncreakció

Simone Elkeles imád izgalmas és romantikus könyveket írni a tinédzsereknek, és imád rajongóival találkozni.

Búcsú Márqueztől

A kolumbiai és a mexikói kormány tagjai - élükön az elnökökkel - álltak díszőrséget sárga rózsákkal díszített urnája mellett.

westbook.eu