Höcögés, göcögés, kacagás!

2014.03.16.

indexAmikor pici gyerekünket ölbe vesszük, hogy együtt mondókázzunk, tapsoljunk, zötyögjünk, akkor igazán kerek a világ.” (Berg Judit)

 

…HA INTÉZMÉNYBEN DOLGOZOL ÉS FONTOS SZÁMODRA A GYERMEK, HA SZÍVESEN MEGISMERNÉL EGY ÚJ MÓDSZERT, HA SZERETNÉL JÁTÉKKAL NEVELNI,

....VAGY,

…HA TE IS SZERETNÉL KEREKÍTŐ FOGLALKOZÁST INDÍTANI VÁROSODBAN,

...AKKOR MINDENKÉPP OTT A HELYED:

2014.

 KEREKÍTŐ MÓDSZERTANI TANFOLYAMON

MELYET IMMÁR MÁSODIK ALKALOMMAL SZERVEZÜNK MEG VAJDASÁGBAN!

JELENTKEZZ, HOGY MIELŐBB ELKÜLDHESSÜK A TANFOLYAM RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓJÁT!

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Kerekítő Magyar Pedagógusok Egyesülete

 

www.kerekito.rs, kerekito.mpe@gmail.com,

mob.063/7 776 441 és 062/1 967 400

A pszichológia napja - Kapcsolatok hálójában

2014.02.04.

mpt A pszicholgóia napja alkalmából a Magyar Pszichológiai Társaság és a Szegedi Tudományegyetem szervezésében 2014. február 20, csütörtökön kerül sor Szegeden a Kapcsolatok hálójában - Modern kor, modern család című rendezvényre, amelyen az érdeklődők előadásokat hallgathatnak és műhelymunkákon vehetnek részt. A részvétel ingyenes. A részletes program alább olvasható.

A pedagógusok szakmai továbbképzéséről szóló előadás anyagai

2014.02.03.

rpc-kanjiza-logoA szabadkai Vajdasági Módszertani Központ szervezésében 2014. 02. 03., hétfő 13:30 órai kezdettel került sor A pedagógusok szakmai továbbképzéssel kapcsolatos kötelezettségei c. előadásra a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium épületében.

Az előadás témái: a szakmai továbbképzésről szóló törvények és szabályzatok, a tanári portfólió, a 44 óra.

Az előadók a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ munkatársai Varjú Potrebić Tatjana és Telek Krisztina voltak, akik rendelkezésre bocsátották az előadáson bemutatott anyagokat. A letölthető file-ok az előadásokat, valamint a szakmai továbbképzés dokumentálásához szükséges mintaanyagokat tartalmazzák magyar és szerb nyelven.

XII. Pedagógiai Értékelési Konferencia - PÉK 2014

2014.01.25.

seal_of_the_university_of_szeged_colorA Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Neveléstudományi Intézete és Neveléstudományi Doktori Iskolája

"XII. Pedagógiai Értékelési Konferencia - PÉK 2014"

címmel

2014. május 1-3-án tudományos konferenciát szervez
Szegedi Akadémiai Bizottság székházában.

A konferencián elsősorban pedagógiai értékeléshez kapcsolódó empirikus kutatások, innovatív értékelési módszerek, a pedagógiai értékelést a közoktatásban vagy a felsőoktatásban alkalmazó vizsgálatok, pedagógiai kísérletek, innovatív oktatási módszerek, illetve azok eredményei mutathatók be, továbbá e területekhez kapcsolódó elméleti előadások prezentálhatók. A konferencia honlapja: http://www.edu.u-szeged.hu/pek2014/ 

A 2013. évi Tantárgyháló eredményei – versenyértékelés

2013.12.17.Kovács Róbert

tantargyhalo-logo-pokosNem először kértek fel arra, hogy a Tantárgyháló versenyről értékelést írjak. A versenybizottság tagjainak véleményét talán eddig még soha sem tükrözte a verseny végeredménye annyira hűen, mint az idén. Ez egyben nagy segítség is a versenyről beszélni kívánónak, hiszen az ő véleménye is egyezik a többiekével, a többségével.

            A döntőre meghívott pályamunkákat nem olyan bőséges felhozatalból válogattuk ki, mint a néhány évvel előbbi versenyeken. A versenyben az általánok iskolák felsős diákjai és a középiskolások vettek részt. Őket két külön kategóriában bíráltuk el. Voltak egyéni dolgozatok és diákcsoportok közös munkája eredményeképpen született pályázatok is. Ez évről-évre visszatérő nehézséget jelent a Tantárgyháló zsűrijének, mert a közös munka és produkció azért mégis más, mint az egyén megmérettetése... No, sebaj, ehhez már hozzáedződtünk. Külön nehézségként a 2013. évi versenyt elodázni voltunk kénytelenek, ami remélhetőleg a versenyzőkre és felkészítő tanáraikra nem hatott rosszul.

             A második kör értékelése szerint az általános iskolások munkái közül hetet hívtunk meg a döntőre. A hét pályamű közül csak hármat írt egy tanuló, négyet diákcsoport készített. Ez is bizonyítja, hogy a csoportmunkának különös értékei vannak, mert tanulás vagy kutatás közben a gyerekek barátkoznak is és jól szórakoznak is.

Magyarkanizsa Község pedagógusai hamarosan szakmai továbbképzésükhöz méltó épületet kapnak

kanizsa

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ építési munkálataival kapcsolatban  2013. szeptember 30-án a magyarkanizsai városházán sajtótájékoztatót tartottak, amelyen községünk polgármestere, Nyilas Mihály, Lidia Vujičić, a svájci Fejlesztési Ügynökség képviselője, Varjú PotrebićTatjana, a központ igazgatója, valamint a média képviselői vettek részt.

A Tantárgyháló 2013 döntőjéről

2013.12.03.Szálas Tímea

tantargyhalo-logo-pokosAz Új Kép folyóirat 16. tanulmányi  versenyének döntőjére november 30-án került sor. Bővebb beszámolót a verseny honlapján lehet olvasni, a rendezvényről készült képek pedig a Galériában találhatók. A honlapra hamarosan felkerülnek az idei díjnyertes pályművek is. A következő évi pályázat kiírására december folyamán kerül sor. 


oldal: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10..
LegfRiSSebb
 Chain reaction - Láncreakció

Simone Elkeles imád izgalmas és romantikus könyveket írni a tinédzsereknek, és imád rajongóival találkozni.

Búcsú Márqueztől

A kolumbiai és a mexikói kormány tagjai - élükön az elnökökkel - álltak díszőrséget sárga rózsákkal díszített urnája mellett.

westbook.eu