Iskolások évzáró ünnepsége az Újvidéki Színházban

Könyvet kaptak a legjobbak

ÓBECSE

Az óbecsei önkormányzat a 2011-es költségvetésben is külön tételt biztosított a versenyeken eredményeket elért általános iskolások és középiskolások, valamint a zeneiskola sikeres diákjainak a megjutalmazására.

Mindössze 1940 elsős diák a magyar tagozatokon

diakok
(Molnár Edvárd illusztrációja)

Vajdaságban 78 olyan általános iskola van, amelyben magyar tagozat is működik. Ezekben az intézményekben 2135 magyar nyolcadikos tanuló van, és csaknem 200-zal kevesebben indulnak szeptemberben a magyar tagozatokon első osztályba. Ez tegnap azon a szabadkai megbeszélésen hangzott el, amelyen 38 vajdasági általános iskola igazgatójával, munkatársával találkozott dr. Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Joó Horti Lívia, az MNT oktatási bizottságának vezetője és Soós Mihály, a nemzeti tanács oktatási kérdésekkel megbízott hivatalnoka.

Az oktatási problémákat közösen kell megoldani

A magyar tannyelven is oktató vajdasági általános iskolák képviselőit fogadta a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az első alkalommal megszervezett találkozó célja, hogy közvetlenebb kommunikáció jöjjön létre a tanintézmények és az MNT Közoktatási Bizottsága között.

Mosolytenger Gyermekfesztivál Zentán

Mintegy 1500 szülő és gyerek látogatott el a zentai Mosolytenger Gyermekfesztiválra. A rendezvényt második alkalommal szervezte meg a Ci-Fi Civil Központ.

Kezdődik a vakáció!

Holnap zárul a 2010/2011-es tanév a vajdasági általános iskolákban. Stábunk a királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskola elsőseinek évzáró ünnepségére látogatott el.

Kétnyelvű oktatás Szabadkán

Az országban kizárólag a szabadkai Október 10. Általános Iskolában tanulhatnak magyarul és németül, illetve szerbül és németül a most első osztályba iratkozó diákok.


oldal: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10..
LegfRiSSebb
 Chain reaction - Láncreakció

Simone Elkeles imád izgalmas és romantikus könyveket írni a tinédzsereknek, és imád rajongóival találkozni.

Búcsú Márqueztől

A kolumbiai és a mexikói kormány tagjai - élükön az elnökökkel - álltak díszőrséget sárga rózsákkal díszített urnája mellett.

westbook.eu