Prof. Dr.
Gábrity Molnár Irén

Az Újvidéki Egyetem szabadkai Közgazdasági Karának rendes tanára (1997-től). Az Európa gazdaságtana és üzlettan departman tagja és a Szociológia (szerbül, magyarul) és a PhD iskolában A régió emberi erőforrásának szociológiája c. tárgyakat tanítja.

Két monográfia, hat közgazdaságtudományi egyetemi tankönyv társszerzője, 3 szöveggyűjtemény szerkesztője. Az Újvidéki Egyetem szabadkai Közgazdasági Kara egyetemista hallgatóinak dékán-helyettese (1974–1976) és oktatási dékán-helyettese (1986–1988) volt. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem vendégkutatója (1977, 1989). Az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karán a Szociológia Tanszékének szociológia vendégoktatója (1984–1990). Vendégtanárként tanít a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon (Oktatásszociológia), a Szegedi Tudományegyetem, Juhász Gyula Pedagógiai Karán (Régió- és országtanulmányok (Szerbia) specializációs kurzus, 2008-) és a Gábor Dénes Informatikai-menedzseri Főiskola Szabadkai Konzultációs Központjában (Gazdaságtan, Marketing). A vajdasági Magyarságkutató Tudományos Társaság alapító tagja (1991) és elnöke (1995-től); a Regionális Tudományi Társaság alapítója és alelnöke (Szabadka, 2006-). Konferenciákat szervez és kutatásokat végez vajdasági és nemzetközi kutatócsoportokban (regionális fejlesztés, munkaerő-, ifjúság-, értelmiség-, migráció-, vallásszociológiai-, médiafogyasztás-, szórványkutatás stb.); az általa vezetett Magyarságkutató Tudományos Társaság kisebbségkutatásai révén, a Magyar Tudományos Akadémia Kutatóállomása lett (2002). A Magyar Tudományos Akadémia külhoni Köztestületének (2000-től) és a Magyar Tudományos Akadémia „Magyar Tudományosság Külföldön” Elnöki Bizottság tagja .

LegfRiSSebb
 Chain reaction - Láncreakció

Simone Elkeles imád izgalmas és romantikus könyveket írni a tinédzsereknek, és imád rajongóival találkozni.

Búcsú Márqueztől

A kolumbiai és a mexikói kormány tagjai - élükön az elnökökkel - álltak díszőrséget sárga rózsákkal díszített urnája mellett.

westbook.eu