Fogadj szót, fiam!


 

page1outputSzékesfehérvár Megyei Jogú Város és A Szabadművelődés Háza “Fogadj szót, fiam!”címmel

pályázati felhívással fordul a magyar anyanyelvű pedagógusokhoz azzal a céllal, hogy 2013-ban,
Szent István halálának 975. évfordulóján, államalapító királyunkhoz hasonlóan fogalmazzák meg intelmeiket a ma fiataljaihoz.
1027-ben keletkezett az egyetlen magyar királytükör, azaz Szent István királyunk intelmei fiához, Imre herceghez. Ezt olvasva kellett a trónörökösnek  megértenie, hogy milyennek kell lennie, azaz hogyan kell jó, igazságos, bölcs és erős királlyá válni. Nem vitás, hogy erkölcsi intelmekre, a XXI. századhoz illő útmutatásokra ma is nagy szükségünk lenne...
A pályázat meghirdetésének végső célja éppen az, hogy napjaink pedagógusai Szent Istvánhoz hasonlóan foglalják össze, öntsék formába intelmeiket a ma fiataljaihoz.
A pályázat sajtónyilvános, műsoros meghirdetésére 2013. február 1-jén, pénteken, 17 órakor kerül sor A Szabadművelődés Házában. A rendezvény a Szent István Emlékév rendezvénysorozat programja
A beküldendő pályaművek tematikai kötöttségén túl, terjedelmi vagy formai korlát nincsen.
A pályázat kiírói eredeti, más pályázaton még nem szerepelt, másutt meg nem jelentetett
műveket várnak. A pályázók tudomásul veszik, hogy a szerzői jogokra vonatkozó szabályokat be kell tartaniuk. A pályázat jeligés. A borítékra írják rá a jeligét, kisebb lezárt borítékba helyezett cédulán tüntessék fel a pályázó nevét, lakcímét, lehetőleg az e-mail címét és telefonszámát is.
A beküldött írásokat háromtagú, szakértő zsűri értékeli. Az első három helyezettet 150, 125 illetve 100 ezer forint értékű vásárlási utalványban részesítik a pályázat kiírói.
A pályázatokat a következő elérhetőségen várják:
Postacím: A Szabadművelődés Háza, 8000 Székesfehérvár, Fürdő sor 3.
Eredményhirdetésre és a díjak átadására a városi tanévnyitó ünnepségen, a székesfehérvári Széna Téri Általános Iskolában kerül sor.
További információ: www.aszmh.hu
Beérkezési határidő: 2013. június 30.
LegfRiSSebb
 Chain reaction - Láncreakció

Simone Elkeles imád izgalmas és romantikus könyveket írni a tinédzsereknek, és imád rajongóival találkozni.

Búcsú Márqueztől

A kolumbiai és a mexikói kormány tagjai - élükön az elnökökkel - álltak díszőrséget sárga rózsákkal díszített urnája mellett.

westbook.eu