Csikós Pajor Gizella, Péics Hajnalka: Analízis – Elméleti összefoglaló és példatár

Szálas Tímea

analiziselo

A szerzőpáros által írt tankönyvpótló kiadvány a matematikai analízis témakörében elsősorban a speciális matematikai gimnáziumban tanuló diákoknak szól, de bátran használhatják általános gimnáziumok és más középiskolák tanulói, illetve az egyetemi felvételire készülő diákok is.

A szerzők az olvasóhoz szólva a következőket írják: „Ez a tankönyvpótló kiadvány nem egy meghatározott évfolyam számára készült, minda négy éven keresztül használhatják a tanulók, ugyanis összefoglaltunk benne minden olyan témakört a matematikai analízis tárgyköréből, melyet az évek folyamán a matematikai szakgimnáziumban tanítunk. Minden címszó alatt rövid elméleti összefoglaló után példák, illusztrációk, majd részletesen kidolgozott feladatsorok következnek.

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium megalakulásának első napjától kezdve tanítjuk itt az Analízis és algebra tárgyat, és igyekszünk ebben a munkában gyümölcsöztetni a főiskolai és egyetemi oktatásban szerzett sokéves tapasztalatunkat. E könyv megírására az késztetett bennünket, hogy nem tudtunk tanulóinknak olyan magyar nyelvű matematika-tankönyvet ajánlani, amely teljes egészében felölelné a számukra előírt tananyagot. Ez sokban nehezítette a tanulók számára az önálló tanulást. A könyv a magyar nyelv és a matematikai szakkifejezések használatának igényességével íródott, ezzel is segítve a diákokat kétnyelvű környezetünkben a szép és helyes anyanyelv és szaknyelv használatára.”

Az elektronikus kiadvány ingyenesen letölthető a kiadó, azaz a Bolyai Farkas Alapítvány a Magyarul Tanuló Tehetségekért honlapjáról. http://www.bolyaifarkas.org.rs/hu/kiadvanyok.html

LegfRiSSebb
 Chain reaction - Láncreakció

Simone Elkeles imád izgalmas és romantikus könyveket írni a tinédzsereknek, és imád rajongóival találkozni.

Búcsú Márqueztől

A kolumbiai és a mexikói kormány tagjai - élükön az elnökökkel - álltak díszőrséget sárga rózsákkal díszített urnája mellett.

westbook.eu