Szőke Anna

Három évtizeden keresztül óvónőként dolgoztam Kishegyesen. Ezzel párhuzamosan tizenkét évig voltam a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke. Valójában ekkor döbbentem rá addigi ismereteim hiányosságára, s 1996-ban beíratkoztam a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem néprajzi tanszékére, természetesen miután sikeres felvételi vizsgát tettem. A Debrecreni Egyetemen -a KLTE jogutódja - doktoráltam 2007-ben. Hozzám legközelebb a társadalomnéprajz áll, amely pedagógiai pályámból fakadhat. 1995-ben alapítója voltam a Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesületének, amelynek jelenleg is az elnöke vagyok.

Öt tanulmánykötetem jelent meg. Három az iskoláskor előtti nevelés pedagógiájával foglalkozik: az Elszaladt a kemence, a Volt egy pajta és a Ne csak taníts, örökíts. Néprajzi vonatkozású A kishegyesi Szent Anna-templom. Az Ez a falu más c. legutóbbi kötetem Kishegyes társadalomnéprajzával foglalkozik. Nyugdíjas vagyok, ettől függetlenül idehaza és külföldön tanítok és tartok előadásokat mindkét szakterületemen: néprajzi ismeretekbőlés pedagógiából.

Írásai az Új Képben: Követem az írásait!

A kreativitás jegyében

Irodalmi műhelymunka az óvodában

2009.12.30.

Szent Erzsébet emlékév

800 éve született Árpád-házi Szent Erzsébet

2007.04.11.
LegfRiSSebb
 Chain reaction - Láncreakció

Simone Elkeles imád izgalmas és romantikus könyveket írni a tinédzsereknek, és imád rajongóival találkozni.

Búcsú Márqueztől

A kolumbiai és a mexikói kormány tagjai - élükön az elnökökkel - álltak díszőrséget sárga rózsákkal díszített urnája mellett.

westbook.eu