Raffai Gizella

Nyugalmazott tanítónő vagyok. 1927-ben születtem Péterrévén. Tanulmányaimat ugyanott , majd Moholon, Adán és Zentán végeztem. 1949-ben Szabadkán a Tanítóképzőben diplomáltam. A Pedagógiai Akadémiát is elvégeztem.

Péterrévén tanítottam 40 évig. Első osztályt 24 évig vezettem. Alkalmam volt tanulmányozni a legkorszerűbb módszereket anyanyelvből és matematikából.

Az anyanyelvi képzésben kidolgoztam a komplex eljárást az integrált anyanyelvi képzés folyamatában. Az értő olvasástanulás érdekében számos feladatlapot és munkaeszközt gyártottam. A korszerű matematikai képzésben a logikai lapokat, színes rudakat és feladatlapokat alkalmaztam.

Mgr. Saffer Veronikával, akkori újvidéki tanácsosnő segítségével megszerkesztettük az I. osztályos ABC- s könyvet és munkalapokat. Az olvasókönyvnek is társszerzője voltam. Ezt alkalmazták a tanítók 17 évig Vajdaságban és Muraközben.

A szabadkai Pedagógiai Intézet szervezésében matematikai és anyanyelvi központot vezettem. Gyakran tömeges látogatással bizonyították a központ hatékonyságát.

Mukásságomért megkaptam Becse község Októberi-díját is .

Mindezt azért tettem, hogy a tanuló személyiségének alkotó aktivitása esélyegyenlőséggel, a frontálisan szervezett órakeretben minőségesen megvalósuljon.

LegfRiSSebb
 Chain reaction - Láncreakció

Simone Elkeles imád izgalmas és romantikus könyveket írni a tinédzsereknek, és imád rajongóival találkozni.

Búcsú Márqueztől

A kolumbiai és a mexikói kormány tagjai - élükön az elnökökkel - álltak díszőrséget sárga rózsákkal díszített urnája mellett.

westbook.eu