Gábor Melinda

Egyetemi tanulmányait 2007-ben a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon végezte. 2007/2008-as tanévben a szabadkai Széchenyi István Áltatlános Iskola munkatársa.

2008-jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományi Doktori Iskola hallgatója.

Szakmai érdeklődési körök, témák: IKT az oktatásban, készség-és képességfejlesztés, pedagógiai értékelés, a kisebbség (magyar) történelmének oktatása, a lehetőségek vizsgálata. Fő kutatási témája a problémamegoldó gondolkodás vizsgálata kisiskolások körében.

Az egyetemi tanulmányaim utolsó szakaszában, majd a közvetlenül szerzett tapasztalatok alkalmával kezdtem el mélyebben foglalkozni az oktatás, tanítás-tanulás folyamatával. Úgy gondoltam, amennyiben nem is mindíg taníthatok, feltétlen célom és feladatom kell hogy legyen a folyamatos önképzés, és a szerzett tapasztalatok másokkal való megosztása, hogy így valamennyien profitálhassunk belőle. Ezen célok vezéreltek többekközött a SZTE BTK Neveléstudományi Doktori Iskolába, mely tanulmányok során/mellett igyekszem állandó betekintést biztosítani mindazokba a magyarországi és más , akár több évtizedes kutatásokon alapuló törekvésekbe, melyek hazai (szerbiai) viszonylatban csaknem teljsesen új törekvéseknek számítanak.

Írásai az Új Képben: Követem az írásait!

Kritériumorientált KORREKT alapú pedagógia

Magyarországi törekvések és eredmények

2009.08.26.
LegfRiSSebb
 Chain reaction - Láncreakció

Simone Elkeles imád izgalmas és romantikus könyveket írni a tinédzsereknek, és imád rajongóival találkozni.

Búcsú Márqueztől

A kolumbiai és a mexikói kormány tagjai - élükön az elnökökkel - álltak díszőrséget sárga rózsákkal díszített urnája mellett.

westbook.eu