Felhívás multimédiás tananyagok használatára felkészítő tanártovábbképzésen való részvételre


computers_multimedia_022602_A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet a Dél-Kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványával, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel és a Haj

dúböszörményi Bocskai István Gimnáziummal együttműködve, a magyarországi Holokauszt Emlékév alkalmából egynapos képzést szervez általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák, valamint tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek, kollégiumi tanárok, tehetség-gondozó programokban dolgozók, ifjúságvédelmi felelősök számára.  

A képzés témája:a Soá Alapítvány videó-interjúiból készült multimédiás oktatási anyagok tanórai és iskolán kívüli felhasználási lehetőségei, valamint a videó-interjúkkal való oktatás pedagógiai módszertana.

 

Helyszín: Szabadka, Egészségügyi Középiskola (Szabadka, Belgrádi út 126.)

Időpont:  2014. március 22. szombat 10 - 17 óráig

Programunk célja, hogy tananyagainkat, azok pedagógia módszertanát megismertetve segítséget nyújtsunk a kollégáknak a holokausztról és az előítéletekről való oktatásban. Személyes történeteket feldolgozó multimédiás anyagok tanórai feldolgozási lehetőségeit mutatjuk be, valamint az IWitness online oktatási platform használatában rejlő pedagógiai lehetőségeket is.

Jelentkezési határidő: 2O14. március 16. vasárnap

Tematika: A Soá Alapítvány, a Vizuális Történelmi Archívum és az interjúk bemutatása; Szociálpszichológiai és pedagógiai megfontolások; A videóinterjúk használata: célok, lehetőségek, sajátosságok, felelősségek; Tananyagok bemutatása, eddigi tapasztalatok, jó gyakorlatok; IWitness online oktatási platform; Reflexiók, programzárás

 

A képzésen való részvétel ingyenes, a résztvevők esetleges utazási költségeit visszatérítjük, a képzés napjára étkezést biztosítunk.

Jelentkezés: az alábbi linken található adatlap kitöltésével és elküldésével (a Submit gomb megnyomásával): https://docs.google.com/forms/d/1yn8fwdCbzk3CVtTCAK4LSol9BZ3tLmhFcRCOjEbWsHM/viewform

 

További információ: Zachor Alapítvány, Farkas Kinga Ágnes: agnesfarkaskinga@gmail.com

Szőnyi Andrea andrea.szonyi@gmail.com, +36 1 329 3190; +36 20 383 4040

 

A USC Soá Alapítvány — Vizuális Történelmi és Oktatási Intézetcélja, hogy a holokauszt és más népirtások túlélőivel és szemtanúival készült audiovizuális interjúkat  aktív cselekvést inspiráló oktatási anyagokká alakítsa. Az Intézet Vizuális Történelmi Archívumának gyűjteménye 51.696, az eseményeket átélt és megélt szemtanú visszaemlékezéséből áll. Az Intézet, melynek a Dél-kaliforniai Egyetem ad otthont,  világszerte partnerekkel együttműködve dolgozik tudományos kutatási programokon, hagyományos és online oktatási anyagokat készít pedagógusok számára, valamint oktatási célból hozzáférhetővé teszi a visszaemlékezéseket.

Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért(www.zachor.hu) civil oktatási szervezet célja, hogy felhívja a pedagógusok és a diákok figyelmét olyan társadalmi jelenségekre, mint a rasszizmus, az antiszemitizmus, az előítéletesség, illetve nyomatékosítsa a zsidó kultúra és tradíció ismeretének fontosságát a zsidó közösségen belül és azon kívül is. Személyes történetekre építve nyújtunk segítséget a holokauszt és más genocídiumok oktatásához, valamint speciális oktatási programokkal segítjük a zsidóságról való ismeretekhez való könnyebb és eredményesebb hozzáférést. Tananyagokat és oktatási programokat fejlesztünk, tanárképzéseket tartunk holokauszt-oktatás, előítélet-mentesség oktatása, zsidóságról, zsidó kultúráról való ismeretek átadása témájában.
LegfRiSSebb
 Chain reaction - Láncreakció

Simone Elkeles imád izgalmas és romantikus könyveket írni a tinédzsereknek, és imád rajongóival találkozni.

Búcsú Márqueztől

A kolumbiai és a mexikói kormány tagjai - élükön az elnökökkel - álltak díszőrséget sárga rózsákkal díszített urnája mellett.

westbook.eu